Waarde Ouderejaars Phocaan,

Na een jaar (of langer) binnen onze vereniging te hebben rondgelopen, heb je mogelijk het gevoel gekregen meer te willen halen uit je lidmaatschap. Naast het commissiewerk en roeien een vriendengroep waarbij vriendschappen en herinneringen voor het leven worden gemaakt. Een dispuut of genootschap (verder genoemd als verticalen) is hiervoor de ideale invulling. Phocas kent op dit moment verscheidene verticalen. Phocanen kunnen vanaf hun tweede jaar gevraagd worden om aspirantaat te lopen binnen een verticaal. Na het succesvol doorlopen van deze periode worden ze officieel lid. De verplichtingen en activiteiten die bij een aspirantaat en lidmaatschap te pas komen zijn per verticaal verschillend. Achelous staat centraal voor vriendschap, feesten en organiseren. Geïnteresseerd? Neem verder een kijkje op de site en meld je aan voor onze fleurborrels.

Gaat het om de introductiecantus, de cantus in het Goffertstadion of in de Sint-Stevenskerk, dan is Achelous er altijd bij. Als organisator van de grootste cantus in Nijmegen is Achelous onlosmakelijk verbonden bij elke geweldige avond. 

Achelous cantus

Interne activiteiten

Chimelous Skireis

Afgelopen jaar zijn we met de dames van Chimaera op skireis geweest in Avoriaz. Een onvergetelijke week

Chimelous Skireis

Toernooien, Achelous kerstdiner & Achelousweekend

Intern heeft Achelous verscheidene activiteiten. Toernooien zoals CDT, het Achelous Gametoernooi of het legendarische Achelous weekend maken de tijd als Acheloot tot een onvergetelijke periode.

Phocas activiteiten

Binnen Phocas is Achelous ook actief. Het grootste feest van het jaar waar meer dan 1000L bier wordt gemachtigd, of een interne roeiwedstrijd met een eigen magazine, Achelous is erbij. 

BONI/Bumping

Ben je meer ervaren in de sociëteit dan het roeien? Als er een wedstrijd is waarbij het roeien en de sociëteit zo dicht bij elkaar komen, dan is het wel bij de BONI/Bumping. Scoor de avond voor de bumping extra bonificatiepunten door met je ploeg een extra biertje drinken, zodat de dag erna tijdens je bumping een aantal seconden van je tijd afgaat!

Fustival

Elk jaar organiseert Achelous het Fustival, het meest legendarische Phocasfeest van het jaar. Alles wordt hiervoor uit de kast getrokken: speciale lichteffecten, een Fustivalwebsite of een vliegende DJ-booth. Bedenk het zo gek nog niet, of het Fustival heeft het. Achelous bedenkt elk jaar weer iets nieuws om menig Phocaan te verrassen.

Chimelous P-Café, Pokertoernooi en nog veel meer

Een inclusieve kerstman, heel veel bier en fantastische prijzen maken het Chimelous kerst P-café elk jaar weer tot een legendarische avond. Naast dit P-café met de dames van Chimaera, organiseert Achelous jaarlijks ook het Pokertoernooi. Elk jaar worden er weer fraaie prijzen vergeven tijdens deze spannende avond. Kortom, binnen Phocas is Achelous (bijna) overal aanwezig. Interesse? Schrijf je in via de knop onderaan voor de Fleurborrels!

Chimelous kerst P-Café

Dit jaar wordt H.R.G. Achelous 20! Dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan! Hieronder alvast de aankondiging!