Het 15e Achelous jaar, de hoogtepunten

Komende woensdag, 6 januari, bestaan wij alweer 15 jaar. Wat gebeurde er zoal in het 15e levensjaar van Achelous? Bekijk hier een kleine greep uit de hoogtepunten die ons 15e levensjaar sierden.

15. Het IIIe Lustrum ging van start

In het illustere Les Trois Ponts in de Belgische Ardennen ging ons IIIe Lustrum officieel van start. De sacrale riten werden uitgevoerd, waarna iedereen een kekke lustrumdas mocht ontvangen.

14. Schellens stapt uit de Achelous whatsapp

Jarenlang werd de app-groep geteisterd door Schellens. Dionne Stax, N.E.C. Fandagen, Dionne Stax, hevige regenval, Dionne Stax, random foto’s, Dionne en Stax. Alles werd gedeeld. Tot tweemaal toe werd de manie hemzelf ook teveel, maar telkens kwam hij terug. Inmiddels is hij voorgoed uit de groep. Zijn carriere gaat met sprongen vooruit en ook de studieresultaten van menig Acheloot zijn met een gemiddelde van 0,36 gestegen.

13. De Mamadag

Er was een mamadag. Voor het eerst. En dat hebben we geweten ook. Onder de moeders heerste al weken paniek. Hoe laat begint het? Ja maar hoe laat begint het nou echt? Is het om drie of om vier uur? Waar moet ik zijn? Wat moet ik aan? Welke schoenen doe ik aan? Eenmaal aangekomen in het MuZieum werden we door het donker rondgeleid. Alle zekerheid was weg, maar toen was het opeens wél leuk. Tsja, vrouwen. Gelukkig ging het opruimen van de barbecue twee keer zo snel, en zo was het toch nog een mooie dag.

12. Stadscantus in Eindhoven – Ongekende hoogtes en dieptes met Roel

De dames van Lalyta nodigden ons uit om mee te doen aan de stadscantus van de SSRE. Mede dankzij de inspirerende teksten van de aanwezige senior (Zuipen, corona! – Zingen, corona! – Brabant, corona!) hebben wij dit jaar onze cantussen naar een hoger niveau kunnen tillen. Gelukkig was er bier én een dweilorkest. Al snel was menig Acheloot de weg kwijt. Roel waande zich op het paalfeest, maar kwam bedrogen uit toen hij boven geen slipje vond. Later op de avond heeft hij nog uitgebreid naar een slipje gezocht op de vloer van de soos van de SSRE en op de weg naar huis. Helaas leverde ook dit niks op..

IMG-20151216-WA0007
Roel zichzelf wanend op het paalfeest..

11. Baby-boom onder Oud-Acheloten

Op de Achelous bumping moet je al een aantal jaren uitkijken om niet over het kroost van Oud-Acheloten te struikelen. Dit jaar was er een heuse geboortegolf in het najaar. In drie luttele maanden werden vier kiddo’s geboren. Het is af te raden om je toekomstige kids in de komende jaren 30’ lid te laten worden van Phocas.

10. Terug van weggeweest: de Achelous 8+

De Achelous 8+ maakte zijn rentree op de Achelous bumping. Voor velen was dit een memorabel moment. Het aantal keren dat zij in een boot hadden gezeten was voortaan niet meer op één hand te tellen.

11150323_1081850698497834_8678972477828596215_n
De Achelous 8+ vlak voordat de strijd losbarst

9. Oude Wijze Man gespot in het wild

Voor de leken onder ons, Achelous kende drie gedaantes: de Stier, de Slang en de Oude Wijze Man. De Oude Wijze Man siert als logo ons derde lustrum. De Oude Wijze man is echter de meest mysterieuze gedaante van Achelous, tenminste dat was hij. Kort geleden bleek deze echt te bestaan en rond te trekken in Australie en Nieuw-Zeeland. Wie had ooit gedacht dat hij zo’n studentikoze lange mat zou hebben?

Schermafbeelding 2016-01-05 om 16.01.06
Wow. Wat?

8. We zijn ’Gewoon leuk’ gaan borrelen

Vanaf dit jaar is het om de week op woensdag helemaal aan. We zijn vast gaan borrelen in Stadscafé Jan. Hier nuttigen we wat pintjes en bitterballen voordat we laag gaan op p-café. Een concept dat regelmatig volledig escaleert.

7. Iedereen overleefde het mountainbiken op het Achelous weekend

Na een heeele lange wissel ALV op Achelous weekend zouden we een ’eenvoudige’ route gaan mountainbiken in de Ardennen. Met temperaturen van ruim boven de 30 graden, volle bak zon en knallende katers was het misschien toch wel handig geweest om wat water mee te nemen. Enkelen van ons moesten bij de Wallonische locals voor water bedelen en overleefden de tocht op het nippertje.

6. De Mexxtafel herrijst

Van vier stukken gebroken hout tot een met bier gevulde discotafel. De AIO’s lieten zich van hun beste kan zien en redden de Mexxtafel van de brandstapel.

5. Praesessen worden TV celebs

Praeses zijn van het XIVe bestuur van Achelous was voor Roeland niet goed genoeg. Hij was hongerig naar meer faam. Zodoende kwam hij dit jaar 7x op nationale televisie. Hoogtepuntje  was natuurlijk zijn zinderende optreden bij 1 tegen 100. Hij heeft de Praeses van het XVe al met zijn virus besmet. Gezamenlijk maakten zij hun tv-debuut.

IMG-20151209-WA0014 (1)
De XIVe en XVe Praeses, camerageil als ze zijn

4. Nieuwe leden – Van drie keer niks tot een drie-eenheid

Van drie knaken billige AIO’s die een pastasalade presenteren als haute cuisine, tot drie volwaardige leden. Het was een lange zware weg, maar uiteindelijk leerden de heren Van den Biggelaar, Gerritsen en Van Tulder de fijne kneepjes van het vak en mochten zij hun das in ontvangst nemen.

3. Het Kerstdiner of de Nar?

Het Kerstdiner is een van de oudste tradities. Ooit begonnen op het botenhuis, maar dit jaar op Kasteel de Berckt met overnachting. De klassieke formule van lekker eten, mooie speeches, knappe vrouwen, onbeperkt zuipen, djensen tot laat en een sfeervolle ambiance, werd dit jaar afgetopt met een haast magisch zevende element: de Nar. In een zinderende vuurshow showde deze man zijn kunsten met vuur. Op het moment suprême sprong hij met een paard door een brandende hoepel terwijl hij zes fakkels jongleerde. Wat. Een. Koning.

Geef die man een das!
Geef die man een das!

2. Toeters Barfen na de Lustrumcantus

Hier een getuigenverslag van de Ab: ”Ik heb in mijn leven al veel barfjes gelegd en gezien, maar zelden zoveel in een korte tijd. Het begon met een dame op de trap die een gezicht kreeg zo wit als een doek. Netjes braakte ze haar toeters op meerdere treden uit. Ik besloot de schade te inspecteren en liep naar boven waar ik iemand hoorde roepen dat ze ondergekotst was, maar dit bleek door iemand anders te zijn. Score: twee. Een minuut laten fabriceerde een jongen op de trap van de toeter in zijn maag een flinke pizza op de vloer. Het was flink poetsen, maar met een lach op mijn gezicht. Buiten lagen overal pizza’s en een half uur later ging iemand al schaatsend keihard op zijn plaat op een ondergesproeide trap. Dit vergeet ik nooit meer. Die Cantus was ook wel leuk trouwens.”

-1- Fustival werd Tanktival

De magische grens van 1000 liter werd verbroken. Bier was de hele avond gratis. De BAB brak de tent af. BAM. Punt.

1 Reactie

  1. Heee knapperds,

    Wij hebben ook wel weer zin in een cantus!

    Groetjes,
    Principessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.