De Stilte Voorbij

Geen nieuws is goed nieuws. Maar zo denken onze fans er niet over. Het laatste nieuwsbericht op de site dateert alweer van 4 oktober 2014. En dat is inmiddels niet in de koude kleren gaan zitten van onze lezers. Zo schreef Lotje (17) uit Alkmaar: ”Ik refresh jullie site nog steeds vijf keer per dag, waar blijven jullie spannende avonturen?’’. Ook Marcel (51) uit Sneek maakte zich zorgen, en zag tevens mogelijkheden en vertelde ons dat ”nu Zwagerman is overleden er in de Nederlandse literatuur een vacuum is ontstaan. Achelous schreef altijd al op hoog niveau en moet nu toeslaan!’’. Tot zover een kleine greep uit de hoeveelheid mail en post waar de Abactis dagelijks mee te maken heeft.

Zo heb je een week niks, zo is er een week vol vertier. Traditiegetrouw gingen we in de tweede week van het collegejaar dansen met de schone dames van Carmen. Dit was al de tweede keer dat deze activiteit ondernomen werd en zoals het gezegde gaat binnen Achelous; één keer komt iets voor en na twee keer is het een traditie. Een mooie traditie wat ons betreft. Er was drank en dans, en we zeiden ja tegen pirouettes en salsa. We kregen nog de gouden tip mee voor de perfecte merengue; die kun je vinden op de bodem van je glas. En zo konden zelfs diegenen die enkel geschikt werden geacht voor de polonaise, op het einde van de avond de heupen los gooien.

De dag erna was het tijd voor onze tweewekelijkse borrel in Stadscafé Jan, want ja, zo rollen wij tegenwoordig. Lekker allemaal hetzelfde kekke lustrum kloffie aantrekken en een paar pinten nuttigen. Alleen Mensink week lichtelijk af van de klederdracht maar dat was ”geen punt”, aldus de heer Mensink, die vervolgens net als vele anderen Acheloten laag ging op p-café.

Op donderdag stond de kroegentocht van de Introwductie van Phocas op het programma. Creatief als we zijn hadden we het geniale plan om een Achelous driekamp, te doen. Of toch een tweekamp, ofzo. Iets met meloenbeffen en balonketsen. Best zwaar twee dagen laag gaan. Enfin, wij vonden het leuk, de omwonenden niet zo. Zo speelden we uiteindelijk een geestig kaartspelletje waar elke vraag om drie antwoorden vroeg. Alle introwlopers hadden de tijd van hun leven, vooral toen zij een halve (ongebefte) meloen wonnen, die als een echte Wilson mee mocht op avontuur.

Naast de bezorgde berichtjes over de stilte op de site was er gelukkig ook hoop en inzicht. Zo schreef Kimoni (23) uit Tsjaad: ”Mijn gevoel bij de stilte op de site is positief, ik heb tekenen gezien dat jullie werken aan iets groots”. Gevleid als wij zijn door dit soort berichten, willen wij Kimoni een bescheiden gelijk geven. Ja, ons derde lustrum is begonnen, en er zullen grootse dingen gebeuren. Onze bekende activiteiten zullen extra aangepakt worden en daarnaast kunt u een hoop extra’s van ons verwachten. Dus vrees niet, de stilte is voorbij, de storm is begonnen.

veelpost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.