Nabeschouwing Bonificatieborrel & Bumping

Man man man, wat was het weer een prachtig paasweekend! Allereerst wil ik natuurlijk iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid gisterenavond, gisterennacht, vanmorgen, vanmiddag en zelfs vanavond. Maar genoeg slap gedoe. Een goed sportevenement dient afgesloten te worden met een goed laten-we-dit-eens-goed-kapot-analyseren, kortweg de Nabeschouwing.

Bonificatieborrel
Eehm tja dit is een groot…
Black_hole
Laten we dit vooral zo houden. Wat we nog wel weten is dat het eerstejaarsploegje Lekker Boeiend schitterde op deze mooie Boni en dat ze dan ook met de gouden voetbalschoenen om de nek de Villa hebben mogen verlaten, ondanks de felle tegenstand van onder andere Memmeken en Sjoerd Vogels. Owja verder vonden onze wetsdienaren het ook een leuk feestje en heeft Jan zijn passie als sidekick van DJ Ruis mogen uitoefenen.

Bumping 2014
De dag begon zoals ieder jaar weer vroeg en het heeft de nodige koppen (overigens te sterke) koffie geduurd voordat we weer actief konden wezen. Langzaamaan kwamen alle deelnemers en toeschouwers het terrein en botenhuis binnen gedruppeld. De een met nog kleinere ogen dan de ander en de ander weer met meer alcoholzweet dan de een. Tekenen van de zware strijd die de avond ervoor heeft plaatsgehad in de krochten van de Villa. Mooi, de bumping kan dus weer als vanouds van start gaan. Er is me verteld dat er 150 eieren en twee varkens naar binnen zijn gewerkt, alvorens de opmaak voor het roeigeweld echt kon beginnen.

Na zo’n uurtje vlotten met geweldige hulp van de kamprechters lag iedereen en iedere boot op het water. Tussen de eerste en tweede brug werd er een startlijn getrokken met zo’n 20 klosjes. Hieraan mochten allereerst de Praeses en Voorzitters gaan liggen. De rest van de vloot mocht plaatsnemen achter deze leiders van de Verticalen en de NSRV. Na een kanonsschot van de heer van Gent en Schellens begon ieder op zijn eigen manier aan de befaamde Achelous Mijl.

Pure wanhoop, pure kracht en buitenzinnigheid stuwden iedere boot steeds dichter bij de finishlijn. Strijden zijn er gestreden, gewonden zijn er gevallen: de Primaeren moesten het laten afweten tegen hun seniore Chimaeren. De Memmeken moesten de kou weerstaan met hun heerlijke korte schaamteloze volleybalbroekjes. In de ban van de Ringvaart heeft hun tegenzin voor het korte afstand roeien opzij moeten zetten. De HRM adspi’s hadden wellicht wat moeite met het roeien in bloesjes maar wisten toch heel goed mee te komen onder vurig aandringen van Eline. Het Meubilair en Buitengewoon Ivan hielden hun eigen strijd waar Abe helaas mocht ontbreken, maar Martin met een mooie pet de eer van de NSRV voorzitterskiff toch hoog heeft gehouden. Ook onze allerliefste sjaars (lees: Lekker Boeiend, VaarTuig en Lorelei) hadden een interne battle, maar een deel bleek goed met de veteranen mee te komen. Helaas hadden de 22 biertjes per persoon voor de dames van Lekker Boeiend het roeien enigszins verminkt. En dan nog de einzelgängers van het veld, de mooie oude rotten combi, Elsan & Juul die snel vooruit wisten te knallen met zowel schoonroeien als krachtroeien als niet roeien.

Wauw mensen het was een spektakel waar je u tegen zegt. En na een uurtje alle boten uitladen, kon de wedstrijdleiding aan het rekenen slaan met de omrekentabellen en de resultaten van de Boni. Gelukkig is tussendoor de 8+ gedoopt als “The Big Apple” en voorgeroeid door geweldige mensen: de composarissen van de afgelopen negen jaar. Na dit tussendoortje was het zover: het moment waarop iedereen al maanden zit te wachten. Wie wordt de nieuwe titelverdediger en volgt daarmee Herowic op als winnaar van de Achelous Bumping? Wie neemt dit jaar die grootse bokaal mee naar? Dat kan maar één ploegje zijn, namelijk roffel….roffel….roffel….LEKKER BOEIEND! Gefeliciteerd dames!

Naast deze hoogste titel is de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan niemand minder dan Elsan & Juul voor hun jarenlange motivatie, inzet en liefde op de Achelous Bumping.

winnaarsboni2014(2)
Extraatje:
Het is zondagavond 18.05 uur en de BumpinCie en AIO’s verzamelen zich bij de Villa van Schaeck. Vol goede moed, energie en wat nare bacillen, begint de voorpret. Waka Waka, Timber en Joop&Rudi galmen door de speakers. Iedereen blaast in een rotvaart ballonnen op, plakt posters en fixt de goal met duct tape (van de action hè, niet de echte). Tja dan is het 20.13 uur en zijn we klaar, what else to do? Naja de Technische Commissie komt nog langs om de lampen te maken (waarvoor hulde) en that’s about it. Dus tijd om bier te drinken en friet te eten. Totdat het brandalarm afgaat en de paniek uitbreekt, hele Villa in de rook, geen sleutel te bekennen en de paaseieren staan nog op het vuur…toch hebben Schellens en ondergetekende deze ramp weten af te wenden. Gelukkig maar, want anders had bovenstaande er allemaal toch wat anders uitgezien…

Op naar het Fustival op 28 mei 2014! To be continued…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.